Photo Challenges

Sinds kort ‘dabble’ ik weer wat rond in het land der fotografie en heb mijn analoge collectie Nikon’s (F, F1, F3) ingeruild tegen een digitale Leica. Na ca. 20 jaar ben ik weer aan het fotograferen geslagen. Om mijn zucht naar publieke erkenning, om het toch zo maar even te benoemen, te bevredigen ben ik maar wat werk gaan inzenden in zgn. foto wedstrijden. Mijn eerste inzending in een ‘uitdaging’ was afgelopen maand in de NRC Fotowedstrijd. Bescheiden succes, maar het smaakt naar meer.

NRC Fotowedstrijd Aug. thema ‘Dier en Natuur’

Van de, naar ik schat een kleine 1.000, inzendingen is onderstaande foto op een gedeelde 9e plaats geëndigd in de publieksjury van deze NRC Fotowedstrijd.

fotowedstrijd NRC inzending
Beautifying nature
Beautifying nature

In het geweld van de prachtige, en vaak technisch hoogstaande, inzendingen van de pracht en praal van de Nederlandse natuur wilde ik met deze foto een visueel tegenwicht bieden.

Cee’s Black & White Photo Challenge

Een andere fotowedstrijd die ik ben aangegaan is Cee’s Black & White Photo Challenge is een initiatief van fotografe Cee Neuner, Oregon, USA. Elke week (die voor haar loopt van donderdag t/m woensdag) schrijft zij een ‘award free’ fotowedstrijd uit met een specifiek thema. Mijn inzending voor het thema ‘candid’ is te zien op deze pagina.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.