Te korte verhalen

Er vliegen geregeld gedachten en herinneringen door mijn hoofd waarvan er sommige een (al was het maar anecdotisch) ‘iets’ hebben wat ze de moeite waard maakt om te vertellen. Ze hebben echter niet voldoende vlees aan de botten om er een minimaal 1500 woorden tellend ‘kort verhaal’ van te maken. Ik worstelde met de vorm ze in te gieten. Tot ik kort geleden stuitte op de blog ‘een letterleven na burnout’ van Anna waarin onder de kop ‘het stond in de krant’ een ‘te kort verhaal’ van Joke Van Caesbroeck staat dat a) ik een ieder kan aanraden even 1 minuut voor vrij te maken het even te lezen en b) mij op een dienblad de vorm aanreikte waar ik onbewust naar op zoek was: te korte verhalen.

Crash and burn on the runway

’s Ochtends meldde ik me op het Europese hoofdkwartier van J. Walter Thompson aan Berkeley Square , hartje Londen.
‘You’re late’ snauwde John, wereldwijd de baas van alle strategen bij JWT. Ook mijn baas.
‘Sorry, myplane arrived late’ antwoorde ikkoeltjes ‘no need to get excited, we got plenty of time to get to Blackfriars‘.

Lees meer

If you were average

Gisteren had een eerste medische check-up in het Institut Pasteur in Phnom Pehn, Cambodia elke luikende droom verstoord. Behalve een te groot hart had de baby een te hoog hemoglobine gehalte in zijn bloed. Het advies van de keuringsarts was onverbiddelijk: ‘not fit to be adopted’.

Lees meer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.