The ‘Very Short Story’

Er zijn verhalen die het verdienen om verteld te worden maar die, paradoxaal genoeg, te kort zijn om als kort verhaal geclassificeerd te worden. Ze hebben echter niet vlees aan de botten om er een minimaal 1500 woorden tellend ‘kort verhaal’ van te maken. Ondanks het feit dat ze een begin kennen, een midden hebben en een apotheose aan het eind. Ik worstelde met de vorm ze in te gieten. Tot ik kort geleden stuitte op de blog ‘een letterleven na burnout’ van Anna waarin onder de kop ‘het stond in de krant’ een ‘te kort verhaal’ van Joke Van Caesbroeck staat dat a) ik een ieder kan aanraden even 1 minuut voor vrij te maken het even te lezen en b) mij op een dienblad de vorm aanreikte waar ik onbewust naar op zoek was: te korte verhalen. Ik heb ze noodgedwongen maar omgedoopt in een very short story om nog een beetje te scoren in de Google zoekresultaten. Wie weet schrijf ik hier nog eens een ‘very short story’ over.

Hier een teaser van de eerste twee zeer korte verhalen:

Very short story #1:

Crash and burn on the runway

‘s Ochtends meldde ik me op het Europese hoofdkwartier van J. Walter Thompson aan Berkeley Square , hartje Londen.
‘You’re late’ snauwde John, wereldwijd de baas van alle strategen bij JWT. Ook mijn baas.
‘Sorry, my plane arrived late’ antwoordde ik ‘no need to get excited, we got plenty of time to get to Blackfriars‘.

Lees meer

Very short story #2:

If you were average

Gisteren had een eerste medische check-up in het Institut Pasteur in Phnom Pehn, Cambodia elke luikende droom verstoord. Behalve een te groot hart had de baby een te hoog hemoglobine gehalte in zijn bloed. Het advies van de keuringsarts was onverbiddelijk: ‘not fit to be adopted’.

Lees meer

Voor meer zeer korte verhalen stay tuned… hier kun je terug naar de home pagina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.